↑ Torna a AMPA

Defensa de l’escola pública

Des de l’AMPA de l’escola creiem i defensem l’ensenyament públic i de qualitat; amb els recursos que aportem tots i l’esforç de les Administracions pensem que es pot assolir un alt nivell educatiu equiparable al de qualsevol país europeu, nivell que queda en entredit amb les últimes retallades pressupostaries aplicades sense arguments vàlids i sense raons pedagògiques de pes.

L’anulació de la sisena hora lectiva en l’etapa de primaria en l’educació dels nostres infants és una molt greu mostra de la deficient política educativa dels nostres governats, així com una paupèrrima gestió dels recursos públics.

Per part de l’AMPA mirarem i treballarem, colze amb colze amb organismes com la FAPAC, per protegir l’ensenyament dels nostres fills, i per restablir les condicions òptimes d’aprenentatge.
En aquest menú us informarem de l’estat de les reivindicacions, manifestacions, mobilitzacions, etc., per una escola pública de qualitat.

 

14 juny barcelona

 

* Dissabte 14 de juny, concentració a Barcelona en defensa de l’escola pública de qualitat. No et quedis a casa, hi ha diferents punts de sortida a diferents hores, però amb una confluència a les 18h a la cruïlla de Consell de Cent – Passeig de Sant Joan. Vinga!, parla amb la teva AMPA i mobilitza’t per l’escola dels teus fills. 

  

 

 

 

II Marxa definitiva
* Diumenge 16 de març, marxa per l’educació pública, serà a Pineda de Mar a les 10h., a la Plaça de l’Ancla , tots hi estem convocats, comptarem amb actuacions musicals, venda de pastissos, activitats per a nens, etc.

 

 

 

 * Dijous 24 d’octubre, convocatòria de vaga promoguda pels sindicats d’estudiants i de mestres. Aquesta vaga es convoca per posar fre a la LOMCE (Llei Wert), aturar les mesures que ja ens afecten de les lleis aprovades per la Generalitat, i per fer front a les retallades a les nostres escoles. La FAPAC dona suport a aquesta vaga com podeu llegir en aquest enllaç:
– La FAPAC recolza la vaga del 24 d’octubre.

Els docents i les famílies dels centres públics d’ensenyament d’Arenys de Mar considerem que cal una mobilització col·lectiva contra el nou model educatiu que vol impulsar la LOMCE i l’amenaça que les retallades acabin desballestant l’escola pública catalana.
– Butlletí Vaga 24 d’octubre.

L’AMPA considera que hi ha motius més que sobrats per donar suport a aquesta vaga i és per això que animem als pares i mares a no portar els nostres fills i filles a l’escola el dijous 24 d’octubre.

 

 
* Dissabte 19 d’octubre, a les 17:30h a la placeta de l’Església, acte informatiu sobre la Llei Wert i les retallades a l’educació. Des de la Plataforma per l’Educació Pública d’Arenys de Mar-SOS Educació, convoquem aquesta trobada per informar sobre la incidència que tindrà la futura Llei Wert en les escoles del nostre país.
Us convidem a participar en la diada “PINTEM ARENYS DE GROC“, que vingueu vestits de groc i que feu correr la informació a través de les vostres xarxes socials.

  

 
 

 
* Divendres 18 d’octubre, Acampada Groga a Mataró. “Pintem Mataró de Groc”. Organitzada per l’Assemblea Groga com a protesta per la nova Lomce, cercavila a les 19h des del Parc nou fins l’Ajuntament, on acamparem i passarem la nit. S’hi faran diverses activitats, xerrades debats i CONCERTS!.

PINTEM MATARÓ DE GROC! 18 D’OCTUBRE A LES 19H PARC NOU.

 
 

* Us convoquem el proper dimecres 9 d’octubre a l’assemblea del sector educatiu d’Arenys. L’objectiu és trobar-nos la comunitat educativa (docents dels centres, directors dels centres, representants d’ampes, membres de soseducacio, pares i families) per tal de parlar sobre com plantejem, a nivell local, la implantació de la nova llei d’educació, així com les actuacions que creiem pertinents d’organitzar contra les retallades i en favor de l’escola pública i de qualitat.

La trobada serà el dimecres 9 d’octubre a les 20:00h al Calisay.
 

* L’AMPA i l’equip de mestres de l’Escola vàrem fer una crida, a tota la comunitat educativa, a expressar el rebuig a les retallades en l’educació pública vestint la samarreta groga tots els dimecres del curs escolar.

Molts de vosaltres us heu interessat en adquirir-la, per tant, posem al vostre abast la possibilitat de fer una comanda a través de l’AMPA. Per 3,50 Euros podeu tenir una samarreta groga.
En el document adjunt teniu la relació de talles i preus.
Teniu temps fins el divendres 20 de setembre per passar per l’AMPA i encarregar-les. Les comandes s‘abonaran en el moment de realitzar-les. No us quedeu sense, la llibertat d’expressió és un dret.
– Samarretes Grogues…talles i preus.

 

* DIJOUS 9 de maig, s’ha convocat una vaga general  en educació en senyal de protesta contra les retallades i la nova llei educativa LOMCE. Es demana una escola pública de qualitat i en català. Des de l’AMPA donem suport a aquesta vaga, pensem que són moments d’estar units, de caminar plegats i, per tant, demanem a tots els pares i mares que es sumin a aquesta protesta i no portin els nens a l’escola.
En aquest document podeu veure la posició i els arguments que presenta i aconsella la FAPAC a les ampes de les escoles adherides:
– Comunicació FAPAC Vaga dijous 9 de maig.


Recordar-vos que hi ha convocada una manifestació de protesta a les 12:30 a Barcelona, els principals objectius de la qual són rebutjar l’avantprojecte de llei d’educació LOMCE i exigir un canvi en les polítiques d’austeritat aplicades en tots els serveis públics.

Aquesta vaga busca la implicació de tots els àmbits educatius: des d’escola bressol fins a universitat, passant pels ensenyaments de Preescolar, Primària, ESO, Postobligatoris (Batxillerats, FP, Cicles formatius, etc.), escoles d’adults, escoles d’idiomes, etc

 
 

 

* DIJOUS 25 d’abril,  s’ha coordinat una tancada estatal a tots els centres educatius en protesta per la situació de retallades i precarietat que estan patint les nostres escoles.
La comunitat educativa, formada per mestres, pares, mares i alumnes, estem cridats a participar en aquesta tancada per fer palès el nostre malestar per l’empitjorament de les condicions educatives.

L’AMPA de l’escola Joan Maragall i l’equip de mestres hem decidit ser part activa d’aquesta acció de protesta i demanem a tota la comunitat educativa de l’escola (mestres, pares i mares) que participi en la tancada.
Aquesta és una protesta que només a l’Alt Maresme ja a aconseguit més de 16 adhesions d’escoles i instituts i se n’esperen més.
Durant tota la jornada s’aniran fent diverses activitats.

Ens trobarem a partir de les 9 del vespre a la sala de psicomotricitat. Hi haurà una taula rodona on ens explicaran com estant afectant les retallades, i activitats per fer pancartes i samarretes grogues per penjar.

Els pares i mares que us quedeu a dormir recordeu que us caldran sacs de dormir o mantes. També si voleu podeu portar alguna cosa de menjar per fer un piscolabis.
Per tal de fer més visible la protesta convidem a tothom que vulgui a portar samarretes de color groc.

Les retallades a l’ensenyament públic són retallades a les oportunitats de futur dels nostres fills i filles.
Us animem a participar-hi!!
 

* DIMECRES 24 d’abril,  a les 5 de la tarda a la biblioteca de l’escola tindrem en Ramon Font de l’Assamblea Groga de l’Alt Maresme. 

Vindrà per informar-nos sobre les polítiques de retallades a l’Educació, així com la normativa que vol desplegar la futura llei LOMCE. També ens informarà sobre les mobilitzacions que es portaran a terme durant aquesta setmana i, concretament, sobre la tancada del dijous 25.

Us adjuntem dos enllaços de la pàgina web de la FAPAC on trobareu més informació:
http://www.fapac.cat/2013/04/el-muce-crida-la-mobilització-contra-la-lomce-i-les-retallades
http://www.fapac.cat/2013/04/compartiu-les-vostres-accions-setmana-reivindicativa-22-28-abril

 

* L’Assemblea groga del Maresme, col·lectiu composat per membres de la comunitat educativa dels nostres municipis en defensa d’una escola pública de qualitat, convoca una diada reivindicativa per al diumenge 10 de març a Mataró.
Tots hi estem convidats.

 

 

 

 * Concentració a la Plaça de la Vila dilluns 10 de desembre en contra de la Llei Wert de millora de la qualitat educativa. Seguiu l’enllaç de Vilaweb amb tota la informació:
http://www.vilaweb.cat/noticia/4063832/20121211/200-persones-manifesten-favor-lescola-catala.html

* Comunicat de la FAPAC a les AMPA’s respecte a les accions previstes per rebutjar el projecte de llei sobre Educació del ministre Wert.
– Comunicat FAPAC accions rebuig llei Wert.

* El Ple de l’Ajuntament d’Arenys de Mar va aprovar, per unanimitat el passat dimecres 26 de setembre, el seu suport al manifest elaborat per la Plataforma arenyenca en defensa de l’escola pública, a la qual hi participem activament des de l’AMPA i també hi son els mestres de la nostra escola. En aquest enllaç podeu llegir el manifest,
http://www.arenyautes.cat/node/7303

Aquests són els acords i compromisos que va incloure la moció,
http://arenyautes.cat/node/7321

Aconseguir l’acord i el suport de tots els grups municipals era una primera fita que s’havia proposat la Plataforma. Considerem que és un primer pas en l’objectiu d’informar i sensibilitzar al conjunt de la població cap a les retallades i com afecten l’educació.
Hi ha nous temes oberts sobre els que ens proposem seguir treballant:

1.- Impulsar
la campanya de sensibilització de la Marea groga (els dimarts amb samarretes grogues).
En breu us explicarem com podem aconseguir les samarretes grogues amb el logotip de SOS Educació. D’una manera molt visible es fa pública la protesta per les retallades en educació.

2.- Elaborar
informes detallats de cada centre sobre l’impacte de les retallades.
Volem conèixer l’impacte real, tant aquest curs i l’acumulat dels darrers anys, en els serveis i recursos docents que disposa l’escola.

3.- Coordinació
i impuls de la plataforma arenyenca.
Seguir treballant coordinadament tots els estaments de la comunitat educativa, des de l’escola bressol a la universitat. També implicar-se amb altres plataformes i col·lectius d’altres municipis.

La Plataforma té el web:
http://arenyautes.cat/soseducacio
I una llista de correu on es treballa internament però que és oberta a tothom que vulgui participar-hi (podeu sol·licitar-ho a soseducacio@arenyautes.cat)

* S’ha constituït la “Plataforma per l’Educació Pública a Arenys“. Gairebé un centenar de persones  es van apropar, el dijous 13 de setembre al vespre, a la  Sala Josep Maria Arnau del Calisay per conèixer més detalls d’aquesta plataforma, que té com a primera acció presentar una moció al ple en defensa de l’ensenyament públic. A l’acte hi eren representats tots els centres públics de primària i secundària de la nostra vila (a través de les seves ampes com de les seves direccions), així com també l’escola de música i l’escola bressol.
Podeu llegir tota la informació en aquest enllaç: http://www.radioarenys.cat/?p=noticia&id=11750

* Davant l’augment de les retallades i les decisions que des del Departament d’Ensenyament s’estan prenent per al curs 2012-2013, el Consell Escolar Municipal de la nostra vila, i en nom seu la seva Presidenta Susanna Mir, va enviar una carta de disconformitat als Serveis Territorials de Mataró. Aquí teniu la carta enviada i la resposta del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
– Carta del Consell Escolar Municipal (Maig-2012).
– Resposta a la carta del Consell Escolar Municipal (Juliol-2012).

* La FAPAC ens informa de la finalització del procés de la ILP i l’entrega de les signatures en el Parlament de Catalunya (Juny-2012):
– Comunicació finalització procés ILP.

* La FAPAC ens mostra en aquest video l’afectació directa de les retallades econòmiques sobre el món educatiu (Juny-2012):
– Retallades curs 2011-2012.

* Per què reclamem que es restitueixi la sisena hora?
– Raons per a la 6a hora.

* Díptic informatiu sobre la Iniciativa Legislativa Popular per recuperar la sisena hora promoguda per la FAPAC (Gener-2012):
– Díptic ILP FAPAC.

* Comunicat fedataris FAPAC per la ILP (Gener-2012):
– Inscripció Fedataris FAPAC per la ILP.

* La FAPAC promou una Iniciativa Legislativa per recuperar la sisena hora, article a El Periódico del 25 de novembre de 2011:
– Fapac iniciativa legislativa.

* Valoració de la FAPAC respecte a la sisena hora (Maig-2011):
– Fapac Valoració 6ena hora.

La FaPaC promou una ILP per la igualtat d’oportunitats en l’educació

24 Novembre, 2011

La FaPaC promou una Iniciativa Legislativa Popular per modificar la LEC i garantir la igualtat d’oportunitats en l’educació

  • Representants de la Junta General de la FaPaC han presentat en el Parlament de Catalunya una petició per tirar endavant la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Per la igualtat d’oportunitats en el sistema educatiu català” que pretén modificar la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom.
  • El text de la ILP reclama equiparar les condicions d’escolarització de l’escola pública i concertada amb la implantació de la sisena hora en tots els centres que reben fons públic.
  • L’objectiu de la FaPaC és continuar defensant, per la via legal, un sistema educatiu equitatiu i que faci front al fracàs escolar.